Les platerines, un híbrid natural

El resultat més dolç d'un encreuament

Aquesta setmana per a mi, ha estat tot un descobriment. No en tenia ni idea de que existia aquesta fruita anomenada platerina! Quan em preparava per escriure al blog em vaig dir: “Que he d’escriure sobre les platiquè?” 


Així que he fet una inmersió en el tema, començant per tastar-les. Us he de dir que hi ha poca fruita més dolça. Les platerines són delicioses. 
Però, què són? Les platerines són de la família dels préssecs. Són fruit d’un encreuament mitjançant hibridacions naturals entre el préssec paraguaià i la nectarina. De color vermellós, tenen la forma plana del préssec paraguaià i la pell fina de la nectarina. La seva carn és ataronjada i són molt sucoses, en definitiva, un plaer pel paladar. 

Els orígens


Al 2007 uns cultivadors de La Rioja, van creuar híbidament milers de diferents exemplars durant quasi quinze anys fins que van trobar una fruita apta per al consum que tenia les característiques que buscaven. Volien una fruita que fos gustosa i alhora fàcil de menjar tant per la seva mida com per la seva pell.

Propietats nutrients de la platerina


Les platerines contenen vitamina a, c, carotens, fibra i antioxidants. Són baixes en calories i ideals per als que fan dieta i volen donar-se un antull dolç. Gràcies al seu alt contingut en magnesi, tenen un punt sedant, ajudant a baixar l’estrès. 


Aquells que tenen reaccions cutànies degut al pèl de la pell dels préssecs i les paraguaianes, han trobat la seva aliada, ja que la seva pell és fina i llisa.  


De maig a setembre, desde Raimat, el nostre pagès amic Carles Vilarnau ens endolcirà els dies asolellats amb les platerines. Els d'ECO D’AQUÍ te les portem a casa. Ja les pots trobar a la nostra botiga!